Backgrounds & Plaid Backgrounds
); -moz-border-radius-topleft: 0px; -moz-border-radius-bottomright: 0px; padding: 6px; Border: 10px solid #FF0080; margin:1em 20px; } -->
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Facebook Badge

Pages

Followers

Friday, 29 April 2011

KERJA oh KERJA~(PART 3)

SALAM


Hehe, macam biase la, aku nak smbung lagi cerita SENGAL aku,
arini spesel sket, arini aku nak cerite pasal MAK NYAH, haha,
macam mana prangai diorang kalau datang makan kedai aku, =D




SENGAL 5

dalam pkul 3 petang tu, kedai dah lengang ,cstomer pon da takde, mlepak je la keje aku ngn geng2 keje aku, lame gak lepak, dalam 10 minit gitu,  ade la dalam 5 orang nih, sume besar2, hehe, dengan rmbut style trojan ad, style pacak2, dengan pakai rntai nye., dlam hati ku, (perghhh, ni mesti gengster nih)

da diorg msok tros pergi tempat lauk, tngok2, aku pon ready kat tempat nasi nak cedokkan nasi, aku tanya:


aku:   nak nasi??
cstomer 1:   a'a. kasi AKAK nasi 1 yee(ckap style maknyah)
aku: (dlm aty) perghhhh!! AKAK?? BHAHAHAHA!!!!..

pakai sume mcm gngster,taaaaaapii, AW! AW!.. kah3
yang tu oke lagi, yang lagi sorang nih

cstomer 2:   dik, kasi akak nasi sparuh je ye,(maknyah gak)
aku:  yela,(jawab prlhan coz thn gelak) hahax.

jup g die leyh cakap

cstomer 2:nape adik tnduk je nii,, senyum la sikit, akak baru nak bgurau tawww!!. (maknyah)

perghhhhhhhh!!,,BHAHAHA!! .lg la btmbah aku nak gelak, die bule plak nak bgurau..iyakkkk. geli seHH!!!


da amek order air sume, ku anta order, tros aku pegi tndas,,
coz,,AKU TAHAN NAK TGELAK TU SMPAI NAK TRKENCING!.. haha.dlam tndas tu gak aku gelak puas2,,haha  ADEH2!


SENGAL 6

time nih, rmai gile cstomer , memang sebk gile arh, tga sebok2 tu aku prasan ade sorang laki ni masok ,rmbot pnjg perang, tp muke, sumpah aku ckp ,gngster , tp skali dea jalan,, BHAHAHA, tgelek-gelek mcm itik .. haha, nseb aku pnday tahan nak gelak,

die pegi tmpat lauk, bdiri kat situ tngok2.. dalam ati aku..PERGHHHH!! LENTIK BEBB! bhahaha,,,,ps uh die duduk ,
lame gak la die dduk, aku da prasan die dduk tros pegi amek order

aku:   ye, nak minom pe??
die:   mmmm(mmikir),, air ape yg sedap ek??
aku:   ade plak tya blik ngn aku(dalam aty)...mmm. sume sedap abang/akak(aku tak sure nak pggl y mne, haha),
die:   erm, mcm ni laaa, awk bagi je air pape, air yang awk suke,
AWAK SUKE SY PON SUKE!. (bygkn ckp style maknyah ps uh mate jeling2 aku mcm nA ngorat)..PERGHHH.. SUMPAH GELI+NAK GELAK!
aku:  ha? erm ,yela!

aku jalan sket, jaoh sket dr meja die, smpai tsmbur aku gelak,,KAH99


OKE, 2 je crite tok arini ,BYK lgi crite aku nak stury nih, tggu n dont forget drop ur comment. time kasehhhhhh!!!


SALAM

Thursday, 28 April 2011

KERJA oh KERJA~(PART 2)

SALAM


hehe, ni aku nak smbong KESENGALAN-KESENGALAN time kerja nih, smbungan dri post kat bawah tuh, kali nih aku nak kongsi plak KESENGALAN yang aku sendiri buat , wakaka~

SENGAL 3

ad sorang pakcik nih datang , pkcik ni kire slalo gak la makan kat situ, aku layan jela macam biase, amekkn nasi, order air, die un ddok makan, ........... abis jek die makan , kebetulan plak aku lalu meja die,
die panggil :

pkcik:   dik2, amekkn pakcik SPANA

(aku pelik gak, ape ke hal pkcik ni mintak SPANA, nak btukang pe?)

aku pon pegi la stor carik , brapa lame aku carik ,ta jumpe2,.. da mlas nak carik, aku pon pegi la kt pakcik tu balik,

aku:   pakcik, SPANA takde
pkcik: takde?.. erm, takpe la,
(die dox2 jup ps uh blik)

lps uh ade akak yg kerja situ tye aku,

akak:  dik, pkcik td mntak pe,?? akak tgok adek pg stor td,
aku:   die mintak SPANA, plik tol pkcik uh, 2 yang sy pegi stor,
(akak tu da gelak2),, jup lg die ckp

akak:   DIK, "SPANA" yg pkcik tu mintak bukan SPANA buat btukang  tu!!!!, die mintak PENCUNGKIL GIGI(smbil tjuk pncugkil gigi uh kat atas meja), tu org pnggil SPANA, bwat korek gigi!

aku: ye ke kak??? BHAHAHAHAHA!! sampai tduduk aku gelak, adehhh, baru trasa sengal nye aku time uh,,  =D

cube korang bayangkn klau aku crik SPANA kt stor td tu jumpe, ps tu pegi bagi pakcik tu, " PAKCIK, NAH SPANA",,,kah3,, tak ke bguling pkcik tu ktwe t,, hahax,,,,, XD



SENGAL 4

datang makcik ni nak bungkus lauk, dia juz pegi duduk je, tak pegi tngok pon lauk yang nak kne bungkus sbb die da tau ape yg die nak, die pnggl aku.

mkcik:   dik2, tlong mkcik bngkus lauk IKAN KACI ASAM PEDAS sekor
aku:   oke2,

sbnarnye time tu aku bru2 je masok kje situ, aku tak tau IKAAN KACI tu camne..huhu(SENGAL)
aku pegi balik kat makcik tu

aku: mkcik, sy sbnanye tak tau ikan kaci yang mane satu, makcik bole tlong tnjukkn tak? lgpon ni mkcik punye, bole mkcik plih2 na yg besa ke yng kecik,

nak tau ap mkcik tu jwab??

mkcik:  OH,,senang je,MKCIK CDANGKN KO PEGI KAT IKAN TU, KO TYE NAME DIE SAPE,, KLU DIE KATE NAME DIE KACI, KO BUNGKUS TROS DIE!..



BHAHAHAHA!, kat depan mkcik tu jugak aku gelak,haha,  adeh,, mkcik2, da tua2 pon melawak lagi,, haha XD


keyh. tu je tok arini,, BELAMBAK  lagi pngalamn aku keje situ, klau nak tau , tros follow blog aku keyh, JGN LUPE COMMENT!

SALAM =D

            

Wednesday, 27 April 2011

KERJA oh KERJA~

SALAM

 pejam celik pejam celik, dah 4 bulan da ku kerja kt kdai makan WARONG ATAP uh, macam2 kesengalan da aku jumpe kt situ, dgn pekerja nye , plnggn nyee, semua sngal2 ,hahahax.

meyh aku kongsi sket KESENGALAN-KESENGALAN yg aku lalui nih

SENGAL 1

dtg la sepasang suami isteri yang sweet nih, duduk meja depan
aku biase ler, pg amek order,

aku:  ye, nak minum pe?
isteri:  erm, bagi akak sirap bandung ea

order plak suami dea

aku:   abg? na mnom pe?
(lme die pikir)
suami:   bagi abg limau ais jek
 isteri : EH ABG NI!. ada plak order ais, order la kopi jantan ke, radix ke, kasi tenaga sket, abang tu lembek

BHAHAHA!(dlm hati)aku tahan jek nak gelak, korang paham ap maksod isteri dea an,,hahax. KALAU YE PON JGN LA CAKAP KUAT2 AKAK OII! XD


SENGAL 2


aku amek order

aku:   abang nak mnum pe??
cstomer:  erm ,kasi abg MILO KOSONG ea

aku pon bla nak pergi tmpat buat air, jup lg dea leh pggl blik,

cstomer: dik2, MILO abg tu buat kurang manis ea,,

BHAHAHA! ap ke sengal la die nih, da kate MILO KOSONG, mana la ltak susu, mmg tak mnis tros la.
 WAKAKAKAKAKA~

KEYH, tu je dulu nak share, ada byk lagi sbnarnyer, nnt la aku post lagi, sket2 la ,,ngeh3,

ape2 pon , tr0s follow aku keyh, SALAM

Friday, 22 April 2011

KAwAN

SALAM,

  Sejak aku kerja ni, lama dah tak lepak dgn geng2 aku , selalu dulu hari2 main futsal, merayap pergi bandar,
haha, miss time2 macam tu, lebih kurang 4 bulan dah macam tu, :-(

   Dari pagi pukul 8 aku dah pergi kerja, pukul 5 baru balik , malam je la ada masa nak lepak, tapi malam aku penat pulak, diorang pulak sibuk dgn study, ad yg nak SPM, nak keluar rumah pon susah,adehh2
  aku ingat lagi time dulu2,ada team futsal , team kompang,kadang2 nak beli kasut pun sama2,semua beli warna sama,,XD, tp sekarang aku da jarang nak join semua tu, aku sebok sangat, harap korang boleh handle la team2 kite ni ea time aku tkde nih


   AKU MINTA MAAF SANGAT2,

nanti ada masa, kita pergi makan ramai2 ,aku support semua,,hee,


OKE, SALAM












  

   
  

TEAM KOMPANG

aku harap tanpa aku, korang boleh cari leader baru keyh, =D

kalau ada jemputan kahwin lagi,pkul kompang uh, KASI GEGAR ITU MAJLIS !!!,haha

Thursday, 21 April 2011

BENGANG!!

status mase menaip:DEMAM :-(

tension arini, nta apcl ttibe saket tkk, batok,pning kpale, sume pnyakit ad, :(, tyme na pg kje tade plak rse, time kt tmpt kje mule arh,
        tp aku thn, kje jek smpai ptg, bygkn arh aku time 2, rse na tumbang pon ad, nseb la ada panadol, makn sbijik rse lega sket, ps uh tga2 kje leyh plak 1 pyakit ni dtg ,SEDU.. perghhhhhhh!! punye la byk air suam aku mnum x ilang2 gak, smpay aku tmbok dada aku , da geram sgt, ,
cuba bygkn aku tngah2 amek order uh smbil SEDU


aku:cik nak ek mnom pe ek??


cstomer: teh o ais limau


aku:teh ek o ais ek limau??


cstomer:(angguk)

perghh!! segan gile klau mcm 2, tu klau sorg cstomer, cube bygkn klau order 5 6 org 1 meja,tak ke bratus2 kali aku sedu ?

hush, ksiannye aku time uh, :( nseb bek jugak la arini x rmai org

yg cstomer nye plak sume vavi,, sume nak cepat jek, nseb la aku ni pyabar :P.,SABOR JELA!!
tu kalau ikot kn hati, mmg da rmai cstomer kne maki ngn aku arini,

tp ad 1 cstomer nih, meyh aku cite sket

da dlm kol 5 ,kdai un da nk ttup, ad la 2 org polis nih masok na mnum, aku klau time2 cm2 mmg aku mls na mng'oder, so, aku biar je la, dlm hati, (perghh, time2 cmni la bru nak masok) , aq da siap2 mnyapu, die leh ktorkn blek an,, PANAS2!!

ps uh die oder air,,,dlm 5 mnit gitu, die nak oder teh tarik plak, die pggl aku.

die:adik: mintak teh tarik 1


aku:maaf pkck, kitorg da kmas la, srbuk teh pon da buang.


die:LA SAPE SWOH BUANG, SY PNAT2 DTG SINI NAK MNUM!!!(mnengking)

perghhhhhh!! kpale otak die, aku gak yg kne mrah , sape swoh die dtg lmbt, aku da pns2+ tgah demam die leh tngking2 plak an, aku da bgg

aku:PKCK NI APCL?? SAPE SWOH DTG LMBT2,KDAI NAK TTOP BRU NAK MASOK, APCL X PG KDAI SBLAH JEK!!,SITU BUKAK 24 JAM!!
twos aku blah

huh,puas hati aku, ni la fes tyme aku sound cstomer cmtu, pegy mati la ko nak ckp pe lg, ape aku kesah,

toke tade time uh,,slmt la aku, klau x mgkin aku kne buang kje kowt,huhux,

da kms2 twos aku blek,, gaji un aku x amek

aku pon x sngke aku boleh jd cmtu arini, huhu GILERK ARHHHHHH!!

keyh,, 2 jek nak post

SALAM

Monday, 18 April 2011

AQ NGN DEA

SALAM,


   hmm, ni nak cite sket psl aq ngn dea,sape??
mksod aq gf aq arh, hee


    Aq ngn dea skrg da b'same smule, sblom ni kt0rg pnh clsh c0z ad sbb2 trtntu, ermm, ta prlu aq cite, 
    kit0rg ni mmg sush na meet2 n date2, mmg sush r, coz kit0rg jao, last2 kit0rg rncg gak nak meet , FES DATE, n alhamdulillah, rncgan kit0wg mnjadi kli nih,finally dpt gak aq meet die stlh skian lmenyerrrrr!!.huhu mmg lme,
     
    na cite sket cmne mule2 aq nmpk muke dea dpn mte aq sndry : da smpay bnda mlaka uh,kwn dea cul aq tye na tggu kt mne sume, so da decide, aq tggu lha kt tngge dpn dtrn phlawan uh, tggu dlm 5 mnit , lst2 aq nmpk dea ngn kwn dea kt bwh, huh, (perghhh!!!, mlu gile aq tyme uh, tp wt2 x mlu XD). .erm,aq syum kt dea tp dea pg mnyorok kt tpi tmbok ,haha, plix gak aq, apcl dea nih,lst2 aq twon tgge uh pg kt dea, upe2nyer mlu, hahax, erm, dea kcix je orgnyer, rse2 bwah bhu aq kowt, sme lha ngn kwn dea  uh...haha, due2  PNDEK!!! hahax,(elex2 jgn mrah)
             
          ps uh kit0wg jln lha,mcm owg ta knal ,syap jek ,aq na tgo die un snanyer aq mlu,,huhu, bgoz lha,due2 pmalu, tp aq ilangkn mlu aq uh, tgo dea ,bbual2, lme2 mlu uh da mkin ilang , dea un da oke sket, kurg sket mlu,
       erm, shari bjln pusing bnda uh,aq ngn dea, n kwn dea ngn bf dea, pg sane,pg sni,pnad r gak, ps uh, lpk2 jup kt dtrn phlawan uh, bual2 sket, ps uh decide lha na blek ,
            
    NI AD SKET PIC2 KITOWG TYME UH--- =D

  
< hmm, ari ke-2 meet, kitorg pg wonderland, aq pg nek bas, die ngn kwn dea pg ngn fmily dea, x sngke plak dea bwk mak die skaly, hhu,nseb lha mak die oke jewk, puas lha aq brenang, buli dea,hahax, aq bwak dea ngn kwn dea kt tmpt dlm ngn tube, ps uh tarik tube uh, tlps lha tgn diorg, sowg2 tngelam, bhahaha,tkapai2 mnx tlong, nseb lha ad SI HERO nih,,bhahaha,slmtkn diowg, mklom lha due2 pndek(mnx maap skaly ag) hee,2 kali kne cm uh =Dpuas2, hmm,ps uh ad aty na blaz blek,,haha, dpt blz skaly jek, tga2 aq lpak ats tube uh, due bdq pndek ni g tblekkn, aq ngn x bsedienyer tngelam,,hush nseb smpt thn nfs,,,
          erm ,da dlm kol 6 uh kitorg un bsiap2 na blek, mak die tlong antakn aq kt melaka sentral, huhu,,dpt gak bkenaln ngn mak die,,huhu


    erm keyh, 2 jewk na cite, smpai kt melaka sntral uh byk ag bnde brokk y jd kt aq snanyer, tp t ad mse aq cite ag ,,n lg 1 aq na bterime kaseh lha kt kwn dea uh SI FATEN uh,, tengs byk2 yek, rsenyer klu tade die ,rncgn kit0wg na meet ni ta jd kowt,,hehe, tnkiu bbyk,,


n kpada awk, huhu,,, x sngke dpt jmpe awk ,epy arh 2 ari uh,
keyh, I LUV U SO MUCH FATHIN!!! =D


SALAM

introduce blog~

SALAM,


 ha, ni lha blog bru aq, pnad bwat, aq mmg da ad blog da sblom nih, tp nta knape poblem , aq xleh tgok blog aq yg lme uh, lpt0p aq ni wt hal, tp klau korg bkk mct bleyh, try arh, klik SINI,


   ha, 2 lha blog lme aq, y da bape aq x tgok coz sbok sgt, errm,, ni kire smbongan die arh, ,, mule2 bukk oke jek, ps uh, swoh kwn aq sowg nih nak upgrade sket , nak ksi cntek sket, ps uh da ciap die gtaw aq, x sbaw na tgok tp tyme uh kje, so, blek uh bhrp r dpt tgok, lst2 bkk, tade pape an,, PERGHHHHHHH! bgg t0l lha, lst2 na sng cite, aq bwat lha bl0g nih, 


  so, kpade korang sume, fllow lha blog aq nih, mane2 y da fllow blog lme uh, fllow lha jgak blog aq y bwu ni ea, coz aq rse psni aq na sllo updte blog ni, korg bce lha puas2 psl aq ni ea,, y tana bce suda , 


 keyh, 2 jek nk introduce psl blog nih, choow!!
 SALAM =D