Backgrounds & Plaid Backgrounds
); -moz-border-radius-topleft: 0px; -moz-border-radius-bottomright: 0px; padding: 6px; Border: 10px solid #FF0080; margin:1em 20px; } -->
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Facebook Badge

Pages

Followers

Sunday, 30 October 2011

PART 1 sudah berlalu~

ASSALAMUALAIKUM


       haih, suda lama tak berblogging. naik berabuk+bersawang suda blog aku ni, sbenarnye memang banyak benda nak cite, tapi disebabkan adanya KEMALASAN ,semua tak jadi , haha
walaweyh~


        first yg terlintas kat kepala aku bila nak berblogging arini pasal erm,, haha, ape ek??
Oke la , disebabkan tak lama lagi aku nak naik semester 2, ni aku nak cite memori semester 1 aku kt UiTM Segamat,


jyeah,, UiTM DiHatiku (slogan yang hnya diucapkan di mulut saja) !!!! hahax,oops!


1.Orang kata UiTM Segamat ni tak best, kawasan pedalaman
      haha, pedalaman pulak kan,,bagi aku ada lagi yang lagi pedalaman , bagi aku bez jea,, orang yang cakap tu nak yg perfect je, nak kawasan grand2, kalau boleh nak sebelah KLCC , kau nak belajar ke nak jadi market, hahax, orang bandar la konon, macam tak pernah ratah sambal blacan depan tv!! xp


2.Orang kata "nanti kau masuk Universiti kau akan terasa kejutan budaya"
      ni mungkin ada sesetengah orang macam tu kot, yang tak biase duduk asrama , budak2 yang selalu duduk bawah ketiak mak tu kan , haha, perasaan rindu pada keluarga tu memang semestinya ada , aku pon mula2 macam tu ,hehe. tapi dah lama2 oke je, lepas dapat member2 kat sana kan, dah tak kesah dah semua tu ,Pasal kejutan budaya, aku tak paham , apa budaya yang terkejutnye, haha, .(ayat)
Apa2 pon kena berdikari la eh!


3.Cikgu masa sekolah pernah cakap "masa sekolah ni tak perlu lah nak bercinta sangat, nanti dah masok U baru la cari ,baru ada kelas, gatal2 kan diri tu siket"
     haha, cikgu ni buat aku gelak, tapi betul jugak, aku rasa masa U ni dah bole la nak bercinta, dah dewasa siket, aku pon dah ada sorang, aww aww~, ahahaha gatal
tapi aku tau korang masa sekolah rendah pon da bercouple kn? kn? ,takyah tipu, haha


tapi aku nak pesan siket, jugak kepada diri aku ,bercinta tu jangan sampai lupa study, boleh jugak jadikan couple korang tu teman study, haha,mmg semangat la kau study yekk cmtu!! :D


jaga batas pergaulan


4.Universiti bukan macam sekolah!!
    ha!  yang ni betol,, antara kelainan nye kat U:


- korang da tak payah nak pakai uniform bagai , baju putih seluar hijau, baju putih kain biru,,ahaha


-dah takde sape kesah kau nak pergi kelas ke, nak ponteng kelas , lecture tak marah langsung,takde da macam kat skolah dulu,kena rotan la,ketuk ketampi ape semua tu ,mak korang pon bukan tau kan korang ponteng ke ape,, tapi tibe2 surat amaran sampai,x pasal2 kaw kene buang U haha,padan muke!!
 aku maksudkan korang kena lah pandai jaga diri korang sendiri, dah besarkan , berdiri di kaki sendiri


-markah dikira secara carry mark, maksud aku setiap ujian,quiz dan assgment yang korang buat tu semua mwakili separuh markah korang, lagi separuh markah dekat final exam,,  x macam sekolah ,korang boleh buat main2 masa ujian sebab hanya final exam yang di ambil kira, tapi kalau korang buat macam tu dekat U,, korang cari nahas!! haha


-disebabkan markah dikira macam tu ,korang kenalah sentiasa study, maksud aku bukanlah study je hari2,,mksudnye korang kena sentiasa igt perkara yang korang belajar sebab senantiasa ada quiz,ujian, yang kadang2 jugak dibuat secara mengejut,masuk2 kelas lecture cakap "oke ,arini kite ad ujian ",, ha!, abis kaw kelam kabut kalau x ready,,,tapi setakat  ni kelas aku lecture bagitau bile ade ujian ,,yang aku mksudkan orang lain,, hehe


"sediakan payung sebelum hujan"


hah, amek kau peribahasa suda klua, haha


5.Kenalah pandai berjimat!!


  hoho,, dalam bank duit PTPTN ade beribu , memang sedap lah, abis je amek, abis je amek,, sedar x sedar sem x abis lagi baki tinggal 10 hinggit stngah, haha, aamek kaw, makan pasir la.
ada sesetangahnye selalu la pergi berjalan shopping ape sume,, yela, takde sape yang nak halang an,

aku pon same je sbenarnye, hehe, kalau kluar bndar ada je bnda nak beli, bnde bukan2, nafsu sume tu!!

kene lah pandai berjimat, pulak dekat U makanannye mahal2 , kalau nak lagi berjimat makan la maggi ,sekali sekala la, jangan selalu, tak elok,,


hmmm, tu lah serba sedikit yang dapat aku kongsi,, mungkin berguna kepada adik2 yang akan melanjutkan pelajaran dekat U nanti ,, hehe,,ni nak promote sket ,:

masok lah UiTM , yuran murah weyh,, ahahahahaha



gudbyeee!



     

Tuesday, 18 October 2011

BERSALAH :(

SALAM.,


         hmm, saya rindu awak, saya nak sangat jumpe awak sekarang!!!
tapi awak cakap ,"sorry, saya x dapat nak kluar"

ermm, perasaan marah tibe2 muncul dalam hati aku,, dalam kepale otak aku nak marah dia je, tapi patot ke?? memang patot!!, tapi lepas dgr sebab dia taknak kluar tu aku rasa bersalah,, dia taknak kluar bukan sebab die TAKNAK ,tp sebab dia sayang aku, tu yang aku sedar,


click to enlarge


hmmm
patot ke aku marah die?
:(
die taknak aku bosan bile same2 dengan die
sebab tu die xnak klua,,
tapi aku, x pkir pape
nak ikotkan marah aku jek
:'(


p/s:awak, saya minta maaf, saya x ptot marah

MAAFKAN SAYA KALAU BUAT AWK KECIL HATI PASAL NI

really2 sorry
:'(

SAYA SAYANG AWAK!! <3