Backgrounds & Plaid Backgrounds
); -moz-border-radius-topleft: 0px; -moz-border-radius-bottomright: 0px; padding: 6px; Border: 10px solid #FF0080; margin:1em 20px; } -->
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Facebook Badge

Pages

Followers

Friday, 18 November 2011

MALAYSIA INDONESIA

SALAM


hye readers,
da lame tak update sebab malas, hehe ,tapi malam ni macam rasa nak post sesuatu pulak , sebab esok dah nak balik U, so aku dah tak selalu dapat online..
dan lagi 1 yang buat aku rasa semangat nak update sebab ada sesuatu yang aku nak crita,,


Pasal Sukan SEA sekarang ni dekat Indonesia tu, tadi  aku baca paper pasal sukan yang Malaysia menang bola dengan Indonesia 1-0 tu kan,,oke aku tahu semua dah tahu,,goal from Syahrul Azwari yang menyeyapkan penyokong2 Indonesia, HAHA!






tapi bukan tu perkara utama ,point utama post ni ialah aku tak puas hatinye pasal penyokong2 Indonesia, kenapa diorang perlu benci sangat dengan pemain2 Malaysia, juz terima jela yang team korang dah kalah, ni sampai ada yang siap tunggu dekat depan stadium nak cederakan pemain Malaysia semalam, masa aku tengok berita tadi , pemain Malaysia terpaksa naik kereta tentera untuk balik hotel diorang  sebab beribu penyokong Indonesia ni nak buat dajal kat diorang.Padahal hotel diorang tak sampai 1 kilmeter pon dari stadium.


Perkara mcm ni bukan baru sebab masa Malaysia lawan Indonesia masa Piala AFF Suzuki tu pon sama, masa tu Malaysia menang agregat 5-2, pemain2 terpaksa keluar naik kereta kebal sebab alasan yagn sama, penyokong2 Indonesia tak puas hati,



Malaysia dgn Indonesia kan negara serumpun , mengapa perlu rakyat Indonesia benci sangat  dengan rakyat Malaysia,pekerja2 dari Indonesia dekat Malaysia ni diberi layanan baik , cuma ada segelintir saja yang tidak kerana mereka masok secara haram,,tu pon salah diorang,sape suruh masuk cara haram, tetapi rakyat Malaysia di sana diberi layanan yang sangat buruk,.apa yang Malaysia dah buat sampai Indonesia anti sangat dengan Malaysia??

haih ,aku pon tak paham...pikir-pikirkan lah

SALAM

0 comments: