Backgrounds & Plaid Backgrounds
); -moz-border-radius-topleft: 0px; -moz-border-radius-bottomright: 0px; padding: 6px; Border: 10px solid #FF0080; margin:1em 20px; } -->
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Facebook Badge

Pages

Followers

Saturday, 20 August 2011

BEZNYER BALIK!! ~lalalala~XD

SALAM,


19/8/2011,lebih kurang seminggu sebelum raya, kali kedua aku balik ke rumah lepas cuti mid sem aritu, balik sebab nak jumpa dengan paklong aku balik dari oversea, maklumlah setahun sekali je balik, kalau tak balik tak dapat lah na bjumpa, minggu depan (raya) dia dah balik America, so, nak taknak kena lah balik minggu nih kalau nak jumpa,. Member2 semua tak balik sebab minggu depan nak balik lagi, and sebab diorang dah balik minggu lepas tinggal aku sorang-sorang, kali ni bia aku plak tinggal kan diorang ramai-ramai,  =D.
sampai-sampai rumah online facebook ,dgar2 crita UiTM blackoutttt!!!, HAHA, aku takde blackoutt, nampak sangat aku ni bawak tuah kt UiTM tu, :P TDDMKA,(Tngn Di Dada Mata Ke Atas),hahax


       Aku balik sama2 dengan kazen aku, dia skrg Part 6,course sama dengan aku (quantitative science),, bilik dia pon tak jau dari bilik aku, aku ajak lah dia balik Mersing sebab dia pon belom dapat jumpa lagi pklong kitorang,.


      Excited gile nak balik, yelah aku jarang balik, bagi diorang yang dah selalu balik tu biasa lah.Sampai Mersing dalam pukul 6 petang, ayah aku amek kat bus station,masok je kereta,bpk aku ckp
"balik ni cepat-cepat mandi, arini kita bbuka ramai-ramai dekat rumah atok," ,huh, tkejot gak aku, ramai-ramai?? sape lagi balik, takkan la paklong aku balik bawak family dea, stahu aku dea balik dengan family 3 tahun sekali, masok rumah aku letak beg, turun dapor tengok mak aku tga masak mee goreng (mee goreng mak aku sedap!!haha). Aku salam and pelok die, "banyak masak, nak bawak pegi rumah atok ea?. sape je lagi yang balik??" , and then mak aku cakap ada saudara aku dari Kota Tinggi dan Segamat balik,  ouh, baru aku tau,,  


        Sampai je rumah atok, aku nampak dah kereta saudara-saudara aku. huhu, gembira hati tengok rumah atok aku meriah,hehe, macam menyambut kepulangan aku, cehhhhhh, haha. Sementara tunggu berbuka, sempat lagi aku ngn sepupu2 aku main bola, haha, 


          Juadah bebuka puasa, pehhhhh tak payah cakap lah, 2 meja sambung pon tak muat, beznyeeee!! slalu makan nasi bungkus jek, tak nasi bungkus makan kt masjid dalam UiTM tuh, huhu, first time brbuka bersama family,meriah seyh!!, haha, tambah pulak sdare2 aku dari Kota Tinggi nih suka bercakap haha, memang tak senyap arh time makan tu, bising jek, aku je yang diam, sebab aku ni sbnarnye memang PENDIAM, 
HEHE!


         Da abis makan ,solat , lepak la depan tv ,huhu tengah2 layan tv ,ternampak lah satu benda yang aku gila2 kan, iPad, haha, tkejot aku, ni mesti paklong aku punya nih, aku amek, test power,  bukak game ANGRY BIRD, perghhhhhh bez gile ,, tu kalau dapat 1 tu, tak klua rumah aku, haha, lama mengadap bnda alah tu sampai x prasan jam dah pukul 10 malam tuh,,


        Spupu aku sorang ni pulak ajak pergi jalan2 bandar Mersing, haha, aku join la, mklom lah, da lama tak mrayap bndar ,pergi pasar malam, tade nak bli ape2 pon ,juz jalan-jalan, lepak2 kat bandar baru tu,huhu


        Esoknya pulak, lepak2 ngn member kt bndar, hehe pegi CC maen game, lame da xmaen same2,
time berbuka pergi bazaar dengan family ramai2, tercapai hajat aku nak pergi bazaar, ingat balik sekejap tak dapat pegi,huhu,, macam-macam gak beli, teringin nak rasa sotong bakar, pegi la beli, walaupon sambalnyee da abis, hehe, malmnya plak org pergi solat terawih aku pergi tengok bola dengan member2, haha ape nak jadi!, lepak kat bndar baru lagi, 


        21/8/2011, hmm, arini da nak balik, jup lagi ,bas aku pukul 10, malas btol nak pack barang, haih,
minggu depn balik lagi cuti raya, hehe, aku harap meriah lagi la rumah atok aku minggu depan, jyeahhhhhh
=D

       







0 comments: