Backgrounds & Plaid Backgrounds
); -moz-border-radius-topleft: 0px; -moz-border-radius-bottomright: 0px; padding: 6px; Border: 10px solid #FF0080; margin:1em 20px; } -->
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Facebook Badge

Pages

Followers

Sunday, 15 May 2011

KERJA oh KERJA~(part 5)

SALAM


arini aku last keje kat WARONG ATAP tu, huhux, rasa sedih pon ada, rasa sekejap jek,da la, nak smbung crite sengal nih

SENGAL 1

datanglah 2 mamat perang ni, dengan pakai uniform askar an, sorang dgn misainye, perghhh, garang  nmpak, lg sorang biasa jek, order la, tgah2 order tu

                                                            teet teet, teet teet,

hoho, askar yang biasa ni punye enpon byi, mesej la tu, da order tu pegi antar order, dari jauh aku nmpak mamat 2 orang nih main enpon jek, lantak die lah, aku nak myebok bwat pe, hahax

ps uh, air die ,antar ar, smpai meja die, bunyi lgi si askar biasa tu

                                                          teet teet, teet teet

hmm,bunyi mesej lg la tu,aku da anta bla ar,,
dalam 5 minit gitu, mknn diorg siap "nasi goreng kampung" kot tak silap aku.
aku lagi la yg pegi anta,smpai je kt meja ,aku dga

                                             i want nobody nobody but you,
                                             i want nobody nobody but you
                                             .........

hoho, enpon sape plak nih, full volume plak uh,blkg meja askar ni ada cstomer pompuan,
"enpon die la tu"

oh,slah jangkaan aku, aku nmpak askar yang misai uh angkat tepon,,

BHAHAHAHAHAHA!! die punye enpon,

SEDAP RINGTONE! =D, muke gngster, ringtone lagu nobody, hahax, x tahan nak gelak ouh, wkaka~

"MUKA LEGEND, HATI CUTE"


 SENGAL 2

sblom nih aku tak pnah crita yg kat kedai nih ad sorang pkerja yg agak2 "straight" sket an,hehe HA!, ad sorang akk nih,. ad ksengalan y die buat

ada 1 time nih orang rmai, jadi kitorang kne keje cepat, sblom cstomer duduk kitorng da amek order  an,haha, so , klau dah mcm ni tak tau la cstomer sume dduk meja mane dgn berserabot rmai org an,

yg kwan aku nih da pning ,so die order air ,kat bwah kertas die tlis perwatakan 0rg tu, so, nnt senang lah org yg hntar air crik tuan punye air tu,

ad 1 nih die tlis

                                     BAJU MERAH, MUKA PENOH JERAWAT

bhahaha, jaat tol. aku tgok pon tgelak,
oke ,lpas air die siap, akak yg aku ckp straight nih buat rajen plak na anta air uh, 
die bace die pon pegi carik tuan punye air tu, aku fllow blkang tkot tslh antar,

hmm,smpai meja org uh, "btol la air org nih"dalam hati. lega la sebb akak nih antar tmpat yang btol
tp ada 1 ksengalan y die buat,hehe

smpai je meja org uh,die pegi tnye cstomer tu, XD

"makcik ke pakai baju merah dgn muka penoh jerawat???"

BHAHAHAHAHA! aku kt blakang da segan ,astaga! knape la die pegi tnye cm tu, tgok je kan da ckop. tayah la tye cm uh, nseb la cstomer  x marah, hahax sengal2!

oke, tu jek tok kali nih, nantikan CERITE SENGAL strosnye


SALAM!

Saturday, 14 May 2011

KERJA oh KERJA~(part 4)

SALAM

da bape lama tak update blog nih, aku malas arh, byk story nak crite, lagi2 pasal kerja aku, hahax, byk bnda sengal baru nak crite, yang lama2 pon x abis lagi, da lupe da pon,hehe,tape2 kali ni aku crite byk mane yang sempat, oke, jom sambung THE SENGAL STORY =D

SENGAL 1

datanglah 1 fmily nih duduk kat meja 12,rmai gak anak2 die. sume kcik2, mase tu aku hntar air kt meja sebelah die(meja 11), da hntar aku letak dulang datang balik order, smpai kt meja die, aku dgar ank dia cakap "ayah2, lawanye straw tu, wrna wrni" smbil tgok air meja 11 td,huhu aku buat tak tau r,  amek order

aku: air ape??

so, sume sbot la air masing2, milo ais,teh ais, epal ais la, sumenyer ais, huhu, sume da order, jup lg ank die mngarok

anak 1: ayh. adik nak straw wrna merah

klau da sorang bbunyi, yng laen2 pon ikot buat gedix arh," nak wrna kuning,"  "nak warna hijau"  macam2 warna mintak, da 1 keje aku nak tlis wrna straw pulak ,ADEHHH hahax. macam-macam.

aku sabo jela, dlam hati aku, "sabo jela, budak2, biase la tu",

da abis sume mintak, aku pon bjalan la nak pegi antar order, jup g bapak die pggl, 

"adeh, ape lagi la pkck nih, ni klau x order air suam mesti nak air kosong" dalam hati.

aku pegi la, "ye pkcik?

die sengeh2, aku da sedia da nak tlis nih, jup g die ckp

"ERM, PAKCIK NAK STRAW WARNA KUNING TAW!"

 bhahaha,aku ingat ank2 die je bgedix, ngn bapak2 pon same hahax, aku x tulis pon, aku pusing bru aku tulis, sebb aku nak tgelak,=D


SENGAL 2

aku duduk la brehat da penat2 uh, jup g ade sorang mkcik ni dtg dok meja sebelah aku, (erm, tak payah cite pasal amek order arh), da lame die dduk, jup g henset die bunyi, die bace2, tibe2:

"SIAL,VAVI ,KUANG AJO BTOL LA, X GUNE PUNYE ORANG"(bygkn la mkck ckp cm uh)

tkejot akuh, ttibe je  mkck ni, apsal an, bace mesej pon cm gitu skali. ps uh die dtg kt akuh,

"eh, apsl dtg kt aku plak, mmpos aku"dlm hati,

mkcik:dik2, bole tlong mkcik replykn mesej ni tak, cakap kat die MAKCIK DTG SINI BUKAN NAK BCINTA , MKCIK NAK CARI KERJA"

rupe2nye ade laki nak cple ngn dea, tp dea taknak, korang bygkn mkcik da tue gitu nak cple2 lagi, BHAHAHAHA,

aku amek enset die, kat ats tlis

FROM: pakwa 4

BHAHAHAHA!, sumpah aku da tak tahan nak gelak, kt situ gak aku lepas, haha,

smbil reply tu la aku gelak jela, da siap ,aku bagi blik enset die, tros pegi tndas, (tmpat y selamaT tok lepaskan segala gelak) ,hahahahax

keyh, penat da nak taip, lenkali post lg, bye, tros follow,

bye, SALAM

Sunday, 8 May 2011

UNIVERSITI MENANTI

SALAM

6/5/2011, aku dapat tawaran masuk U, (UiTM), happy gile!! huhu, tapi masa tu,, tak tau lagi kat mana ,dia juz bagitau dapat U apa je. tempat die bagitau esok,aku punyalah berdoa dapat kat melaka, sebab pe nak melaka?? err err, sebab err, seb sebab ,sebab tu la, hehe, sebab tu sebab tu  <3, HEE
,

7/5/2011, aku tak cek lagi sebab tak sempat, aku ada lawan futsal (post bwah tu), erm sampai je rumah pukul 4 pagi tu, teros cari laptop, bukak, berdebar-debar seyh, bukak2 je, ada tulis kat surat tawaran tu,


aku dapat dekat SEGAMAT, huhux, hampanya rasa masa tu, tak dapat MELAKA,

tapi aku bsyukur dapat jugak masuk U, x kesah la mane2,
bgos nye dapat segamat nih coz die bukan bndar besar, so ,aku x la sosial sgt t, belanja pon leh jimat,

p/s: kite still bole meet, segamat an dekat je ngn melaka, =D

keyh,SALAM

FUTSAL I METRO ZON SELATAN

SALAM


haa!, tgok paper nih. ZON SELATAN MERIAH!!!!

hehe, ada 372 team yg masok kali nih, team aku salah satunya, team aku bernama  (jeng3) VIVO BONITO!!  haha, nama mcm gempak an ,tp main taklah segempak mana ,biasa je.

team aku kira boleh dbanggakan jugak. lepas peringkat kumpulan ,kalau nak dibandingkn ngn team lain yang dtg dari selangor, KL, n lain2, team aku nih main TANGKAP MUAT jek, pemain die main amek je mana sempat, ada orang mersing. JB, haha, yang lagi best, tak pernah ada latihan pon, tu oke lagi, 1 team ad yang tak kenal pon ada, hahax, gile!!,  contoh dia keeper kitorg , org JB, kitorang tak pernah kenal pon die, smpai sana boleh tanya " Eh, mane keeper kite??", padahal budak tu kt sebelah kitorg jek, HAHAX

okeh, cite pasal main, FIRST MATCH: kitorg lawan FERROR FC, perghhh!!, team besar nih, coz aku tengok kat baju coach die siap ada laman web team, ape nta web die, aku dah x ingat, nak dibandingkan dengan team kitorang memang jaoh beza. lawan la, nta pape kitorang main,  hancus!!!, haha, kne 3-0, ps uh last2 kitorg
dpt gak gol, aku y score, HEHE, (x pyh bngge la , da kne 3-0),


oke, SECOND MATCH: kitorang lawan SALZURAN FC, huhu, tgok orang die bsar2, da cuak sket, tp main jela, first2 kitorang kene 1-0, tak smpai sminit, kitorang plak gol, kali nih, geng aku score, tp aku y tukang past kt dea (haha, nak jugak), so, 1-1, main punya main, GOL!!!!, team kitorang gol. kali ni aku yg score, rembatan dari tngah gelnggang, (ha!, kali ni bole bngga =D), so, kedudukan 2-1. time nih, kitorang main bertahan jek, last2 raph tiup wisel ,,WUARGHHHH!!  MENANGG!!!, haha, dalam hati aku,"ada gak menang team tangkap muat aku nihh", haha, yang lagi best, aku score gol kemenangan, hahax


so, kitorang lepas peringkat seterusnya, team aku diundi lawan team SAMURAI FC, huhu, (ad kene  pncung dengan pedang samurai. hahax). PRITTT!!, main la, mule2 team kitorang kene dulu 1-0, pastu kitorang balas balik, AKU SCORE LAGI! hahax, kwan aku rembat, keeper tahan terlepas, aku sambung hehe, so, 1-1. last2 diorang  score lagi .. 2-1 , :(, lemah smangat aku, kitorang da usaha sehabis baik, akhirnya, raph tiup wisel,  tamat la perjuangan team aku, smpai di situ jek,

hurm, takpe la, team aku semua rase mcm tak sedih pon, sebab kitorang tak target team kitorang boleh lepas sampai sini, huhu, nak tau apa target kitorang?? target kitorang cuma dapat buat gol ,x kesah menang ke kalah, tapi, kitorang dapat lebih dari tu,  HAPPY gile beb!, sape sngka


bagi diri aku plak,aku puas sebab aku dapat buat 3 gol, sekali gus jadi TOP SCORER dlm team, wakaka~

da kemas2 ,bertolak la balik, dalam pkul 4 pagi baru kitorang semua smpai rumah,

aku tak dapat nak amek gmbr time kat sane sebab tak bwak kamera, henset plak sorg2 abis batery huhux, tak dapat nak kongsi gmbar dengan korang.

oke, 2 jek na story dalam entry nih, tengs bace =D


SALAM

Thursday, 5 May 2011

FEEL err,, hurm :-(

td si A*** ttibe text, ex aku dulu

hello

heyyy, apsal ko text aku lagi, ko nak ape??

sy juz nak bgtau awk ,sy da nak smbong blaja da kt kota tinggi, sy da bhenti keje,maaf klau ggu,

(rse besalah plak) err, oh yeke?, erm, sury yerr, , tahniah wk, blaja btol2 yek,

ermm, oke :-), sy doakn awk dpt twrn UPU tuh, wk, sy nak mntak maap psl dlu

oke, time kaseh, ermm oke2,tayah pkir lg, anggp je mcm x blaku,

time kaseh wk, oke tana ggu awk da,kim slm budq2 tmpt kje sy, gudluck naim~

sme2,oke, t sy kim slm, tengs :D

tkejot aku, tibe2 text aku, rupenyer nak gtau die da smbong blaja,ptot la aku x nmpk die smenjak 2 menjak ni,rupenyer da benti keje.

p/s:wk, tahniah, maap tengking2 awk, blaja btol2 yek, sy doakn awk bjaye,



hmm,ape ptot kite bwat klau org cmni?? aku rsa bsalah, rsa mcm aku ni kejam sgt, :-(

Wednesday, 4 May 2011

PRESENT! whaaaaaaa~ =D

SALAM

dalam beberapa hari ni aku sdeyh je an, ad 1 bnde yg wt aku epy , , huhu, mcm x pcaye pon ada, nak tau??

aku dpat adiah dr SOMEONE(capital F*******), hahahahaha, (syum jek nih). hehex~
aku x sngke!, x sngke! and x sngke!.. waaaa, epynyeee!!!

nak jugak die bg aku present nih, aku just memaen jek, tp x sngke dea bg btol2,
TENGS YE AWK!! bwat susa2 jek,


                                        ni la PRESENT nyer: TOTAL 90 SHOOT 3 L-IC




tgok muke tlmpau epy, da mcm apa da, hahax


hoho, muat2  =D


aku sesaje crite kat dea yg aku ad men futsal I-METRO, cakap nak beli kasot bru, tapi belum smpat aku bli
dea da bagi,post kat aku gune post laju, mgkin tkot x sempat smpai sblom sbtu nih, hahax, save duit aku RM200,


TENGS!!
TENGS!!
TENGS!!

CAPITAL F

SY AKN JAGE BAEK2 KASOT NIH,

DAN 

SAYA SNGAT MENGHARGAI PMBERIAN NI

=D


SALAM

Monday, 2 May 2011

AKU TAK SENANG~

SALAM

aku tak senang,pkir pasal DEA, mmbuatkan aku nak post lagi,

besar sangat ke slah aku nih??
kenapa skrg dea bnci sgt aku, aku cuma bgurau, tlong la paham, TAKDE niat lngsung na ckp bnda tu ,sebab 2 perkataan tu, kenapa smpai mcm tu bnci aku,smpai x layan tros, aku dah buat seMaximum mgkin dah, ad ap lagi yg bole aku bwat ?? TLONG BGTAU!!, ap yang awk nak?? TAKNAK PAPE, SY MMG DA BNCI AWK!, tu ke jwpn dlm hati awk?

atau mmg slame nih awk takde prasaan kt sy??
awak cume suke sy sebab sy baik dgn awk,
sebab awk rse dhargai klau dngan sy,

betul ke ap yg sy ckp ni???

betul ke yg sy rase slame nih:  

                                                dea cume suke aku, tp dea x CINTA aku

BTOL KE?????

aku dah memang kecik hati,tapi ape gunenyer, tade sape pon peduli,
tanggung jela sendiri, bukan nak mintak simpati, cume nak berkongsi,

p/s:mungkin klau awak bace post ni, btmbah2 la bnci awk pd sy kan,
tuduh awk macam2,pikir negatif pd awak,tapi ,jgn salah paham, ini sbnarnye bukan tuduh, cume permainan perasaan , cume ap yg sy rase

dan 1 je nak awak tau,

SAYA AKAN SENTIASA SAYANG AWK!

dan

SY CUME MNTAK DHARGAI!
itu sahaja!


SALAM

BUZY N hurmm :(

SALAM

da bape ari aku skip dlu nak post, ni bru dapat coz aku buzy sket, spupu aku btunang,
so, kene la lepak rumah dea beberape hari nih, nak post, un9 fb, sume mmg ta smpat arh,,

AND "hurm" kt tajok uh psl DEA,
tga mrajok skang, sebab aku bgurau, dea taching, trok sgt kot gurauan aku tu,
bace dea pye blog, sumpah kcik hati, tp ap boleh buat, aku yang slah, na kecik hati bukn ade ssape nak amek tau pon, smpan jela kcik ati ni,huhu PADAN MUKE KO!!

p/s: sy minta maaf lagi sekali, sy takde niat lngsung nak ckp awk mcm tu, sy cuma BGURAU, bukan MNGATA, maaf, lepas ni sy tak bwat lg,sy takkn bgurau mcm tu lg, maaf

SALAM